Oud Papier

Don Bosco is een heel gezellige en actieve vereniging voor de jeugd van Spaarndam en omstreken en opgericht in 1956. Iedereen tussen de 6 en 17 jaar kan lid worden en wekelijks naar ons clubhuis “de Bunker” komen voor een gezellige avond. Een grote groep enthousiaste vrijwilligers zorgt ervoor dat er iedere week iets leuks te doen is.
Jeugdvereniging Don Bosco is aangesloten bij de landelijke organisatie Jong Nederland. Deze zorgt onder andere voor cursussen en spel ideeën voor de leiding, zodat zij kunnen zorgen voor leuke activiteiten. Daarnaast worden er landelijke activiteiten voor de aangesloten verenigingen georganiseerd.

GROEPSINDELING

De groepen zijn naar schooljaar onderverdeeld. Bij de junioren (groep 3 & 4) komen de jongens en meisjes gezellig samen naar club.
Als de kinderen wat ouder worden vinden ze het leuk om juist met jongens en meisjes apart van alles te ondernemen. Daarom zijn er voor de groepen 5 tot en met 8 van het basisonderwijs aparte groepen. Net als bij de junioren is het meestal een verrassing wat er deze week op het programma staat. De jeugd die al op het voortgezet onderwijs zit draaien gezamenlijk club. Reuze gezellig!

SPORT, SPEL EN CREATIVITEIT

De leiding maakt het programma zo afwisselend mogelijk. De ene week is sport en spel aan de beurt. Onze voetbalzaal komt dan goed van pas. Voor tikspelen, estafette, paaltjesvoetbal, trefbal en nog veel meer actieve spelen. Sport en spel kan ook betekenen dat er een spelletjesavond is, of een leuke quiz. De volgende week staat er misschien creativiteit op het programma.
Er wordt heel wat af geknutseld in ons werkhok: figuurzagen, kleien, timmeren en verfen om er maar eens een paar te noemen. Soms is een werkstuk in één week klaar, maar het kan ook gebeuren dat er wel voor 3 weken werk aan zit. En als je klaar bent komt de voetbalzaal goed van pas om je uit te leven met een bal of om even met de hele groep te swingen op je eigen muziek! Bij goed weer staan er ook buitenactiviteiten op het programma. We hebben een eigen speelveld bij de Bunker en ook het Westhoffbos is nooit ver weg voor spannende bosspelen. De oudere groepen zoeken het soms nog wel verder van huis…

ANDERE ACTIVITEITEN

Naast de wekelijks clubavond organiseert Don Bosco ook activiteiten voor alle leden, zoals bijvoorbeeld het Zwemfestijn. Samen met kinderen van andere jeugdverenigingen uit de regio wordt in en om het water gestreden om te kijken welke groep het beste is in allerlei waterspelletjes. Natuurlijk wordt er ook aandacht geschonken aan de jaarlijkse feesten als Sinterklaas en Kerst.
Hoogtepunt van het jaar is de kampweek. Meestal zoeken we een bestemming in Nederland, maar we zijn ook al verschillende keren in Frankrijk geweest. Tijdens zo’n kamp worden allerlei grote activiteiten gedaan die wij op club nooit kunnen doen, zoals speurtochten, bosspelen, themasportdagen, grote creatieve activiteiten en de Bonte Avond met disco.

De meeste activiteiten worden in de Bunker georganiseerd. De kinderen gaan samen met de leiding op de fiets. Er wordt dan verzameld bij de tennisbaan in Spaarndam. Wil je graag meer weten, kijk dan op de groepen pagina en bel de betreffende groepsleid(st)er om te vragen wanneer je kan komen kijken en natuurlijk meedoen! De Bunker vindt je in de Inlaagpolder, naast J. Molenaar Transport.